Annemarie Visser, geboren 2 September 1963 in Amsterdam.

Annemarie Visser Dochter van onderwijzers en kunstschilders en zus van veel broers.
Zelf ben ik getrouwd en moeder van 4 kinderen.

Jarenlang heb ik geprobeerd om iets anders te doen dan mijn ouders. Ik heb veel in de horeca gewerkt en met veel plezier aan de bouw van de Amsterdam meegedaan. De Amsterdam is een replica van een Oost-Indiëvaarder die thans voor het Scheepvaartmuseum in Amsterdam ligt. Daar heb ik mijn kwaliteiten als beeldhouwer in hout ontdekt en vervolgens enkele grotere (en natuurlijk ook kleinere) opdrachten uitgevoerd. Pas op latere leeftijd, met het beeldhouwen in steen ben ik van realistisch werken afgestapt en meer gaan experimenteren met abstractere, organische vormen. Het een leidt tot het ander en zo trad ikAnnemarie Visser Ietsjerood in 2005 alsnog in de voetsporen van mijn ouders door de opleiding tot docent beeldende vorming te gaan doen aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sinds februari 2010 heb ik daarvan het diploma op zak.

In mijn atelier aan huis maak ik droge-naald etsen van stenige en landschappelijke aard. In de yurt in mijn voortuin geef ik workshops. Persoonlijke groei en het mystieke zijn altijd actuele thema's in mijn leven. Ik zoek, onderzoek en experimenteer net zo lang tot ik denk dat ik een antwoord heb.
Inspiratie komt soms uit iets waar mijn oog door getroffen word, soms uit   mijn dagdromerij of uit het worstelen met een vraagstuk.


Contact


© Annemarie Visser | | 06-18156180 |